Ik reik graag een reddingsboei aan in de vorm van onvergoede zorg. Er zijn namelijk honderden psychologen die, ook nu, geen wachtlijst hebben en graag willen behandelen. Ja, hun zorg wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en dient dus door de cliënt zelf of zijn werkgever betaald te worden.
Waarom zou je zelf betalen voor zorg?
Zelf betalen voor zorg is een beladen idee waar niet iedereen achter staat. Wordt er daarom, zelfs nu, weinig over gesproken? De GGZ kent lange wachtlijsten en die worden door de huidige situatie alleen maar langer. Een deel van de mensen die nu op een wachtlijst staat hoort hier niet op. Zij kunnen gebruik maken van onvergoede zorg.
Wij kunnen je helpen
Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past
- Gekwalificeerde psychologen
- Al 47.242 mensen geholpen
- Snel en persoonlijk
- Geen wachtlijst
Waarom zou je zelf betalen voor zorg als je het ook vergoed kunt krijgen? De huidige situatie zorgt voor meer en ergere psychische klachten. Terwijl er aan de andere kant binnen de GGZ minder ruimte is om te behandelen. Door gebruik te maken van het alternatief draag je bij aan het verkorten van de GGZ wachtlijsten. Jij krijgt direct de hulp die jij nodig hebt en mensen die wel in de GGZ thuishoren worden eerder geholpen.
Idealiter zou ik natuurlijk willen dat niemand hoeft te betalen voor (psychische) zorg, maar zoals ons zorgsysteem nu is ingericht is dit niet mogelijk. Mensen die zelf hun zorg kunnen betalen moeten dit doen. Je draagt hiermee bij aan jouw eigen en het maatschappelijk belang.
Werkgevers ondersteun jouw medewerkers
Maar ook werkgevers moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Heeft jouw werknemer psychische klachten die hem of haar belemmeren tijdens het werk en kun jij als werkgever de kosten voor hulp vergoeden? Doe dit dan. Ja, het is een extra kostenpost, waar je als ondernemer nu misschien niet op zit te wachten, maar je hebt als werkgever allereerst de taak om goed voor jouw werknemers te zorgen.
Daarnaast is de schade groter wanneer je niets doet. Niet alleen liggen de kosten voor een werknemer die uitvalt hoger dan de kosten voor een traject bij een psycholoog. Ook komt er bij uitval meer druk te liggen op anderen, die door de huidige situatie vaak al meer stress ervaren. Hierdoor is er een kans dat er uiteindelijk meer medewerkers uitvallen. Dus het lijkt onaantrekkelijk om de zorg voor je medewerker te betalen, maar de (financiële) schade is minder als je dit wel doet.
We kunnen niet wachten en niets doen
De huidige situatie is onzeker. We kunnen niet wachten en problemen constateren in de GGZ zonder iets te doen. We kunnen niet zwijgen omdat alternatieven niet geliefd zijn. Bij ons, Psyned, kun je direct terecht voor hulp en ja, die kosten moeten jij of jouw werkgever betalen.