Skip to content
Psyned

‘Dat hulpverlenende karakter zit echt in het DNA van Psyned’

Bij Psyned draait alles om het helpen van mensen, en Bob Schipper weet als geen ander hoe belangrijk het is om goed te luisteren naar wat klanten nodig hebben. In zijn rol zorgt Bob dat werkgevers en andere partijen, zoals bedrijfsartsen en arbodiensten, de best mogelijke zorg kunnen bieden aan hun mensen. In deze blog vertelt Bob waarom hij heeft gekozen voor Psyned – of koos Psyned hem? –, wat hem zoveel voldoening geeft in zijn werk en hoe hij nieuwe energie opdoet.

Bob
Redactie Psyned | 24 september 2024

Focus op de klant

Toen ik vijf jaar geleden bij Psyned begon, was het team een stuk kleiner en was mijn rol nog een echte pioniersrol. Nu we opschalen en steeds professioneler worden in hoe we onze dienstverlening inrichten, is mijn rol veel klantgerichter geworden. Minder proces en operatie, maar er zoveel mogelijk aan bijdragen dat onze organisaties beter en makkelijker voor hun mensen kunnen zorgen. Mijn focus ligt op de relaties met werkgevers en andere zakelijke partners; iedereen die psychologie inzet in een bedrijfsmatige context.

Van IT naar zakelijke zorg

Ik ben bij Psyned terechtgekomen via Patrick, de CEO van Psyned, die ik al 25 jaar ken. Vijf jaar geleden zei hij: ‘Bob, volgens mij kan je me helpen.’ Mijn eerste opdracht was het assisteren bij de implementatie van een back-officesysteem. In januari 2021 nam mijn carrière een andere wending, en verschoof mijn focus naar de zakelijke tak van Psyned. Dan moet je denken aan werkgevers, letselschadepartijen, arbodiensten en bedrijfsartsen. Het feit dat ik hier na vijf jaar nog zit, zegt wel iets. Je komt vanwege een vriendschap, je blijft omdat je werk je plezier en voldoening geeft. Dat is precies wat ik hier vind.

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Slimme preventie
  • Werk is onderdeel van het herstel
  • Persoonlijke aandacht
  • Geen wachtlijst

Hulpverlening in het DNA

In een ver verleden verkocht ik computers. Strikt genomen hielp ik daar ook mensen mee, maar toch heb ik nu het gevoel dat ik iets doe met veel meer betekenis. Wat heel fijn is bij Psyned is de manier waarop we met elkaar en met klanten omgaan. Dat hulpverlenende karakter zit echt in het DNA van de organisatie. Dat past goed bij me, ook al heb ik een commerciële rol. Vroeger bevond ik me in een hardere salesomgeving en dat strookte niet met wie ik ben. Dit past veel beter bij mij.

Rooskleurige toekomst

De toekomst van Psyned ziet er rooskleurig uit. In het afgelopen jaar hebben we een enorme groei gezien. Dat zien we terug in het aantal organisaties dat onze diensten inzet voor hun medewerkers. Daarnaast zijn het steeds meer grote partijen die met ons willen samenwerken, zoals Zeeman, Holland & Barrett, Ximedes, ziekenhuizen, maar ook overheidsinstellingen zoals gemeentes en ministeries. Doordat we als organisatie groter worden, kunnen we onze dienstverlening nóg beter afstemmen op de behoeften van onze klanten. Op die manier kunnen we nog meer impact maken en dat maakt ook mijn werk alleen maar boeiender.

Zweethandjes

Als ik niet aan het werk ben, breng ik graag tijd door met mijn verloofde. We zijn druk bezig om ons huis om te toveren tot ons eigen thuis. En regelmatig trek ik de wandelschoenen aan. In tegenstelling tot wat je van veel mensen hoort, doet wandelen niet echt iets voor mijn mentale welzijn; ik blijf te veel in mijn hoofd zitten. Vorig jaar ben ik begonnen met boulderen, klimmen zonder touw op een klimwand. Elke maandag en donderdag ga ik met twee collega’s van Psyned. Als je het hebt over mentaal welzijn, is klimmen een aanrader. Zeker als je er nog niet zo goed in bent – zoals ik – ben je alleen maar bezig met ‘holding on for dear life’. Als je aan die wand hangt, dan hang je aan de wand, niets anders. Me, myself en m’n zweethandjes. Nou, dan kom je wel uit je hoofd, geloof me.

Meer weten?

Wil jij goed voor je medewerkers zorgen en hun direct de juiste hulp bieden? Of misschien wel preventief voor hen zorgen? Neem dan contact met ons op. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie en zorgen zo dat jouw medewerkers gezond inzetbaar zijn. Bel: 085 4019223 of mail naar werkgevers@psyned.nl.

Wil je zelf een bijdrage leveren om Nederland het mentaal gezondste land ter wereld maken? In loondienst of als zelfstandig psycholoog bijvoorbeeld? Check dan onze vacatures.

Dit vind je misschien interessant

Werkgevers

Meer over klacht

Werkgevers

Lees meer informatie over Werkgevers

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned